Τακτική ανάλυση παιχνιδιού

Βασικό σχήμα
O Παναιγειρατικός «κατέβηκε» στον αγωνιστικό χώρο με το αγαπημένο του 3-1-2-1 («έλατο») που δοκίμασε στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας. Κάτω από τα δοκάρια, όπως αναμενόταν, κάθισε ο αναντικατάστατος Διονύσης Μάντζος. Η αμυντική τριπλέτα αποτελούνταν από τον Γιώργο Ντοά στο κέντρο της άμυνας, με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη να αναλαμβάνει την αριστερή και τον Δημήτρη Μάντζο τη δεξιά πλευρά. «Άρχοντας» στο κέντρο του γηπέδου, σε μια θέση που είχε χρόνια να αγωνιστεί και στον εξ ορισμού δύσκολο ρόλο του «αντι-Παπ» ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Αριστερό εξτρέμ «βαπτίστηκε» ο Θανάσης Θωμάς ενώ στην αντίστοιχη θέση στα δεξιά του γηπέδου ξεκίνησε ως βασικός ο Δημήτρης Κατσουρίνης. Την κορυφή στην επίθεση κατέλαβε -ως αναμενόταν- ο Λουκάς Λαζαρίδης.

Ο "τυφώνας" Μοτσάκος
Η πρώτη αλλαγή έγινε στο χώρο του κέντρου. Ενώ το σκορ ήταν ήδη 0-1 εις βάρος του ΑΟΠ, ο Π. Παπανικολάου αποφάσισε να πιέσει την αντίπαλη ομάδα, ρίχνοντας στην «αρένα» τον φύσει κινητικό και επιθετικό Μοτσάκο στη θέση του πιο κοντρολαρισμένου Κατσουρίνη. Αυτό οδήγησε στην άυξηση του πρεσαρίσματος ψηλά σχεδόν στα καρέ της Bullet και στην επίτευξη 3 τερμάτων πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο «Μητσάκος» κατάφερε μάλιστα να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας το έναυσμα της αντεπίθεσης. Η άμυνα των αντιπάλων αποδείχθηκε αρκετά ευάλωτη στις επελάσεις από τα άκρα των Μοτσάκου, Θωμά αλλά και Σαραντουλάκη από τα δεξιά, με αποτέλεσμα ο ΑΟΠ να πάρει «κεφάλι» στο σκορ και να μην χάσει ποτέ το προβάδισμά του αυτό.

Β΄ Ημίχρονο
Το β΄ μέρος σήμανε και την είσοδο του Άρη Μπούρα στη θέση του Δημήτρη Μάντζου στα μπακ. Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός στάθηκε καλύτερα στα ανασταλτικά του καθήκοντα σε σχέση με τον αρχηγό και πολύ φυσιολογικά παρέμεινε στο γήπεδο μέχρι το τέλος του ματς. Η οπισθοφυλακή του ΑΟΠ «έδεσε» ακόμη πιο πολύ με αποτέλεσμα ένα θεαματικό «ρεσιτάλ» άμυνας σε όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Αντιθέτως, ο Δημ. Μάντζος επέστρεψε στην ομάδα ως δεξί χαφ το τελευταίο τέταρτο, θέση όπου ήταν πιο αποτελεσματικός και δημιουργικός. στην ίδια θέση εξάλλου αγωνίστηκε για λίγο και ο Θωμάς.

Κανένα κενό στο κέντρο - "Φωτιά" στην επίθεση
Μετά τον τραυματισμό του Κρεκούκια, στη θέση του «πιλότου» της ομάδας χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Λάμπρου, θέτοντας υποθήκη για το μέλλον. Ο Ηρακλειώτης άσος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και δημιουργικός ενώ σκόραρε και ένα γκολ. Το κέντρο συνέχισε να είναι γεμάτο "μαύρες φανέλες" καθώς οι παίκτες του ΑΟΠ έβγαιναν κατά κανόνα πρώτοι στη μπάλα και κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες. Την ίδια ώρα, η επίθεση του ΑΟΠ «πετούσε φωτιές» με τον Λαζαρίδη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του και να πετυχαίνει τρία τέρματα στο β΄ μέρος και τέσσερα συνολικά σε όλο τον αγώνα, διακιώνοντας αν μη τι άλλο τις προσδοκίες που συνόδευσαν τη μετεγγραφή του τον Αύγουστο.

Ο αντίπαλος

H Bullet δεν διέθετε κανέναν επιπλέον παίκτη, πέραν των οκτώ βασικών της, με αποτέλεσμα πολύ φυσιολογικά να επέλθει κόπωση και να διαλυθεί κάθε τακτική τςη απέναντι σε έναν ολόφρεσκο και συνεχώς ανανεούμενο ΑΟΠ. Με τις ανορθόδοξες «αντάρτικες» προσπάθειες τους οι «μπλε» δεν ανησύχησαν την άμυνα των Αιγειρατών (ανίκητοι στον αέρα αλλά και με την μπάλα κάτω), παρά τη σχετική χαλάρωση των τελευταίων και το (αδικαιολόγητο) «άνοιγμα» του παιχνιδιού που οδήγησε στα πέντε γκολ παθητικό για τον Παναιγειρατικό (αριθμός υπερβολικός με δεδομένη την εικόνα του ματς).

It's show time...

Μάλιστα, ο Πέτρος Παπανικολάου δεν δίστασε και να... «πειραματιστεί» περνώντας τον Μάριο Μάντζο στη θέση του αριστερού εξτρέμ (!) και μάλιστα με σχετική επιτυχία, ενώ στα τελευταία λεπτά αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Χάρη Πλούμη και μάλιστα ως δεξί χαφ (άσχετα αν ο Αιγαλεώτης αμυντικός αποφάσισε από μόνος του να αλλάξει θέσεις με τον Άρη Μπούρα και να οπισθοχωρήσει στο δεξί άκρο της άμυνας!).